Categorie

Freze superioare

Freza superioară este o unealtă de prelucrare multifuncțională pe care un meșteșugar iscusit o poate utiliza în locul oricărei alte unelte pentru prelucrarea lemnului. Mai mult

Freza superioară este destinată în primul rând prelucrării canturilor și a suprafețelor, în principal la materiale lemnoase. Deci, utilizarea cea mai frecventă a acestora este bineînțeles în scopul frezării canturilor cu formă simplă rotunjită sau complexă ornamentală. La frezarea suprafețelor se pot crea în material canale funcționale (de ex. pentru introducerea unei alte piese funcționale sau pentru glisoare mecanice) sau doar adâncituri ornamentale.

Cu ajutorul frezelor prevăzute cu rulmenți de copiere sau a inelelor de copiere freza poate fi folosită ușor la efectuarea copiilor după șabloane dinainte pregătite.

Cu ajutorul piesei speciale din accesoriile fiecărei freze pot fi decupate din material forme circulare sau eliptice.

Un alt accesoriu de neprețuit este masa de frezat, care permite prinderea frezei superioare cu freza orientată în sus și astfel poate fi utilizată ca și freză inferioară. Astfel se poate obține o precizie de frezare mai mare, dar îndeosebi la folosirea sculelor cu coadă utilizarea mesei oferă o modalitate de frezare mult mai sigură.

Și ajungem și la accesorii pe care meseriașii le achiziționează, la freze, deoarece acestea au o destinație specială. Un exemplu pot fi șabloane de țincuit, datorită cărora puteți efectua ușor și rapid cu freza superioară îmbinări precise în țincuri. Astfel, efectuarea unui sertar este o chestiune de câteva puține minute.
Tâmplarii care se ocupă cu producția mobilei de bucătărie cunosc bine șablonul special cu ajutorul căruia efectuează cu freza superioară îmbinări precise și curate ale plăcilor de bucătărie sub diferite unghiuri (45°, 90°, 180° etc.).

Un capitol aparte formează meseriașii pe care freza superioară i-a acaparat atât de mult încât o folosesc și în combinație cu strunguri sau servomotoare cu structura căilor de ghidare, astfel încât mișcarea frezei poate fi comandată de calculator iar freza servește la prelucrarea CNC.

Despre alegerea și utilizarea frezelor superioare și a tot ce este legat de acestea a apărut un articol amplu și foarte util, pe care recomandăm să-l citiți. Linkul la articol este aici.

Vă recomandăm să alegeți din oferta noastră de freze superioare dar totodată atenționăm că utilizarea acestora este foarte dependentă. Puteți vedea singuri în înregistrările alăturate.

 
 

Ar putea să te intereseze


Produse alese