+420 266 190 190 (EN) / Luni - vineri: 9-17
ReduceriContacte cu TVA fără TVA Logare
0
0,00 RON cu TVA 0,00 RON fără TVA

Cleme pentru orice lucru

Clemele vin în ajutor aproape în fiecare atelier și la majoritatea profesiilor. La fiecare se potrivesc alte cleme sau cele universale sunt folosite în alt mod. Cel mai des sunt folosite de dulgheri, tâmplari și lăcătuși. Se potrivesc și la repararea mașinilor, pantofilor și nu în ultimul rând sunt folosite și de montori, hobbyiști și modeliști.

Clemele prezintă un ajutor de neprețuit

Clemele nu ar trebui să lipsească din niciun atelier

...câteodată le împrumutați din atelier și acasă

Adâncimea de prindere a clemei de tip C

Cleme cu diferite lungimi ale fălcilor

Au o serie de proprietăți plăcute. Spre deosebire de partenerul nostru, de care am avea nevoie la montare, sunt capabile să-l înlocuiască. Nu bolborosesc, nu au nevoie de benzină și nici de curent, nu fumează țigările voastre. Doar servesc și țin. Cu cât cumpărăm cleme de calitate mai bună, cu atât mai mult o să ne servească. Unele, cum se spune cu exagerare, dar la cleme poate fi într-adevăr valabil, le vom lăsa fiilor, unele nepoților. Clemele mai mari por fi destul de grele și robuste, solicităm de la ele o forță pe care altfel nu am putea dezvolta. Robustețea este deci un indiciu bun. Pentru ușurare și o manipulare ușoară și cu clemele mari, majoritatea din acestea nu mai sunt integral metalice ca înainte. Sunt folosite diferite aliaje, aceasta atât pentru șina de ghidare cât și pentru fălci. Mulajul poate fi mai ușor, iar datorită construcției corpului poate fi la fel de rezistent sau și mai rezistent decât oțelul plin.

A ține și a nu aluneca

Funcția lor de bază este să țină bine și să nu alunece. Acesta este de asemenea un criteriu după care le alegem. La o strângere bună nu au voie să alunece, este foarte enervant și ar trebuie să scăpăm de acestea. Asupra faptului dacă alunecă sau nu au influență atât rigiditatea întregii structuri ai clemei și a barei de alunecare de bază cât și profilul acesteia atât pe partea frontală și de spate cât și partea glisantă. Unele cleme sunt formate din profil oval sau circular neted, altele din bare profilate. Mai depinde și de faptul dacă le folosim corect, sau pretindem de la ele ceva pentru ce nu sunt făcute.

Reglare și strângere rapidă

Clemă tâmplărie tip F

Clemă metalică rigidă, cu protecții din plastic ale fălcilor împotriva deteriorării materialelor

Menghină de tâmplărie

I se mai spune strângător cepuri

Avantajul unor cleme este deplasare rapidă cu blocare. Pregătim clema la deschiderea dorită, care după deblocare blocajului mobil reglăm rapid cu o mică rezervă. Apoi o strângem prin rotire sau cu ajutorul mânerului de prindere rapidă tip pistol. Acest lucru mărește confortul la lucru, falca nu alunecă accidental și nu ne prinde degetele, așa cum uneori se întâmplă. Hotărâtor pentru noi este expunerea clemei, adică adâncimea fălcilor acesteia. Un alt indicator este cât de mult se pot deschide fălcile și cât de mare material de strângere intră între fălci.

Cleme pentru o mână - Power Grip

Foarte moderne sunt așa zise cleme cu prindere rapidă pentru o mână. Avantajul constă în apăsarea mânerului de deplasare cu o mână. Suprafața mare de apăsare și ceea ce le face să fie de neînlocuit, îndeosebi la montare, este faptul că sunt pentru o mână, așa cum reiese din definirea lor. La majoritatea celorlalte cleme avem nevoie de ambele mâini, ceea de ex. pe o scară cu dulăpiorul în mână ridicat deasupra capului nu prea este posibil. În cazul folosirii unei cleme pentru o mână suntem salvați. Fălcile de apăsare ale acestor cleme nu se rotesc ca la cele înșurubabile. Nu am rămas prea n urmă cu clemele pentru o mână, și la noi se fabrică de peste 15 ani, în prezent fiind clemele Power Grip în Cehia aproape cleme legendare. Sunt accesibile ca și preț, în câteva lungimi, și nu mai suferă ca odinioară de bolile de naștere. Uni-max fabrică Power Grip de peste zece ani. Dacă forța de strângere a acestora nu este suficientă, ceea ce nu este des, pot fi folosite clemele clasice cu mecanismul cu șurub. Clemele pentru o mână sunt excelente nu numai pentru lipire dar și pentru fixarea materialelor pentru scurtare sau prelucrare sau la montaj. O forță mare o au de ex. și clemele ci pârghie.

Clemă și împingător

Clemele pot fi folosite și invers, deci pentru împingere. Acest lucru poate fi prețuit la demontarea mobilierului desfăcut. La clemele Power Grip fălcile pot fi întoarse, prin slăbirea șurubului de capăt, iar forța acestora poate fi folosită invers. După desfacerea mobilei sau a obiectului reparat putem curăța îmbinarea, o putem repara, aplica adezivul și cu ajutorul aceleiași cleme o putem strânge din nou.

Cleme de canturi

Clema de canturi 3 - C 50 are trei manivele de strângere

Va servi excelent de ex. la lipirea canturilor la uși

O specialitate între cleme sunt clemele de lipit canturi. Se folosesc îndeosebi la lipirea canturilor drepte și a șipcilor profilate pe materiale în formă de plăci. Acestea pot fi în forma literei U cu fileturi față în față și filet de presare perpendicular pe cant sau cu strângere automată. Avantajul celor dintâi este posibilitatea centrării acestora sau reglarea acestora deplasat față de mijlocul cantului, în cazul compunerii din mai multe piese sau grosimea este mai mare.

Clemă de canturi cu strângere automată

...clema cu strângere automată în acțiune

Al doilea sistem de cleme de canturi este cel cu strângere automată, care ne ajută singur să ajustăm centrul șipcii lipite. Ghearele excentrice cu suprafața cauciucată se rotesc excentric la strângere de cant și apasă rigid pe suprafața plăcii. Acțiunea este rapidă și eficientă. Datorită cauciucării ghearele aderă strâns și nu deteriorează suprafața plăcii. Într-o altă variantă, cu mâner deplasat și suport, se utilizează acest sistem ca și dispozitiv de transport la mutarea plăcilor de format mare și material neted, ca de ex. plăcile laminate sau plăcile de construcții cu o greutate de 30 - 60 kg. Aceasta ca atare demonstrează funcționalitatea deplină a acestui sistem interesant.

Mâner rabatabil pentru o forță de strângere mai mare

Clemă dublă cu protecții din plastic a fălcilor.

Mânerul rabatabil înlesnește manipularea la strângere

Pentru mărirea forței de strângere sau pentru o manipulare mai bună unele cleme au un adaptor adițional pentru mâner sau mâner rabatabil. Prin aceasta se mărește semnificativ pârghia la strângerea în spații mici sau inaccesibile, unde nu poate fi terminată rotația întreagă la strângere. În aceste cazuri la o jumătate de rotație basculăm mânerul și lucrăm cu el la fel ca și cu antrenor cu clichet. La o formă potrivită a corpului clemei și a fălcilor, clema poate fi amplasată în picioare sau culcat. Astfel putem lucra și prinde materialul mai bine. Sistemul dublu de blocare cu pârghie ne permite la această clemă să combinăm avansul rapid cu strângere puternică cu ajutorul înșurubării cu mânerul rabatat. Dacă aveți nevoie să dotați sau să completați atelierul vostru cu cleme, uitați-vă la oferta noastră aici, desigur veți alege. Alte informații despre cleme și totul legat de acestea găsiți în articolul Strânge, lipește, repară, economisește. Recomandăm!