Având în vedere caracterul articolelor noastre din magazinul de internet, clienții noștri sunt de regulă antreprenori și nu persoane particulare. Prin toate acestea, conform legislației în vigoare ne gândim și la aceștia și de aceea menționăm următoarele date impuse de lege.
ATENȚIE – următoarele informații se referă numai la cumpărătorii de consum, nicidecum de persoanele care acționează la încheierea contractului de achiziție în calitate de întreprinzători.
Vânzătorul oferă în acest e-shop cumpărătorului consumator înaintea încheierii contractului de achiziție sau înaintea ca cumpărătorul consumator să efectueze oferta cu caracter obligatoriu informații în sensul art. 1811, art. 1820 și art. 1826 din CC. În continuare mai oferă aceste informații:
- Informații privind drepturile din defectele bunurilor și alte condiții pentru valorificarea acestor drepturi. Aceste informații pot fi găsite în rubrica Garanție, reclamații și service, subrubrica Răspunderea pentru defectele bunurilor.
- Informații privind dreptul de reziliere la contract și alte condiții legate de aceasta. Vânzătorul, în sensul art. 1820 al. 1 lit. f), g) și h) și al. 2, 3 CC comunică aceste informații prin instrucțiunile model privind posibilitatea de reziliere a contractului, a cărui amănuntele sunt prevăzute prin Hotărârea Guvernului nr. 363/2013 Mon. Of. Aceste instrucțiuni model pentru consumator sunt conținute în rubrica Garanție, reclamații și service, subrubrica Informații model privind drepturile consumatorului de reziliere la contract.
- Contractul de vânzare -cumpărare va fi depus la vânzător, iar vânzătorul face posibil accesul la aceasta, contractul de vânzare -cumpărare poate fi încheiat în limbile corespunzătoare mutației e-shopului.
- pașii tehnici în parte care duc la încheierea contractului de vânzare-cumpărare sunt: Introducerea bunurilor în coșul de cumpărare (propunerea contractului de vânzare-cumpărare), trimiterea comenzii și confirmarea ulterioară a acesteia de către e-shop prin e-mail (încheierea contractului de vânzare-cumpărare)
- erorile de introducere a datelor înaintea trimiterii unei comenzi pot fi detectate și corectate direct în e-shop în secțiunea personală a clientului, eventual la serviciul pentru clienți al e-shopului
- Consumatorul poate anula comanda de bunuri încă nelivrată (oferta – propunerea de încheiere a contractului de cumpărare). Pentru aceasta poate dispune de orice mijloc de care vânzătorul dispune, de ex. obchod@khnet.cz, telefon 266 190 190, în scris la orice adresă a punctului de lucru, verbal la punctul de lucru din Úžice
- La fiecare lot de livrare atașăm documentația care conține bonul fiscal, informații privind drepturile consumatorului, informații privind garanția (respectiv privind drepturile din defectele bunurilor), instrucțiunile de utilizare, un exemplar a contractului de cumpărare și un formular de reclamații în caz de nevoie. ATENȚIE - Pe bonul fiscal pentru consumator este menționat explicit: "Cumpărătorul a declarat că nu achiziționează bunurile în scopul activității de întreprinzător. Acest bon nu poate fi utilizat pentru evidența contabilă."
- Prețurile afișate de interfața de internet sunt valabile în momentul efectuării comenzii.
- Contestațiile consumatorilor, inclusiv reclamațiile acestora (modalitatea și condițiile soluționării acestora extrajudiciară) sunt reglementate de rubrica Procedare la reclamații și subrubrica Soluționarea reclamațiilor. Consumatorul poate apela cu contestația sa la organul de supraveghere sau supravegherea de stat - Inspectoratul Comercial Ceh cu sediul în 567/15, 120 00 Praha 2, CUI: 00020869, adresa de internet: www.coi.cz, fiind competentă pentru soluționarea extrajudiciară a litigiilor privind consumatorul care reies din contract. Platforma pentru soluționarea litigiilor on-line care se află la adresa http://ec.europa.eu/consumers/odr poate fi folosită la soluționarea litigiilor reieșite din contract între vânzător și cumpărător.