+420 266 190 190 (EN) / Luni - vineri: 9-17
ReduceriContacte cu TVA fără TVA Logare
0
0,00 RON cu TVA 0,00 RON fără TVA

Masă pentru mașină de frezat

Mașina de frezat superioară pentru freze cu cozi este un ajutor util. În această privință suntem de aceeași părere din articolele anterioare. Cu ajutorul mesei de frezat, prin fixarea mașinii de frezat din partea inferioară, utilizarea și confortul de lucru se măresc.

Asamblarea nu este complicată

Masa ca atare se livrează în stare demontată, cu manual de utilizare detaliat. Este nevoie de o cafea, puțin calm, iar masa este asamblată într-o clipă. O pereche de mâini în plus o să prindă bine, nu este însă strict necesară.

Rigid și stabil

Masa este efectuată în așa fel încât baza acesteia să fie largă și robustă. Prin aceasta diferă de mesele mai mici simple cu o bază și rigle de bază mici. Partea centrală a mesei, de care este prinsă de dedesubt mașina de frezat, este format din mulaj întărit cu profilări, cu canale de ghidare. La ghidarea materialului ajută rigla unghiulară, trebuie însă montată corect.

De baza mesei sunt prinse picioare stabile din oțel. Și acestea, pentru o mai mare durabilitate și stabilitate, sunt prevăzute cu profilare.

Suprafața mare, muncă confortabilă

Suprafața mare prezintă la mesele de frezat un avantaj. Șipcile sau materialul mai lung, pe care dorim să le prelucrăm, nu se îndoaie și pot fi deplasate mai bine. Exact în această categorie este încadrată și masa de la uni-max.

Suprafața de bază, care prin dimensiunile sale de 61 x 36 cm desigur nu este mică, mai este lărgită prin două aripi laterale formate din suprafețe laterale adiționale cu dimensiunile de 21 x 36 cm. Mărimea totală a suprafeței de lucru este în final 103 x 36 cm, ceea ce prezintă deja un loc de muncă bun. Măsuțele mai mici au dimensiunile suprafeței de lucru de doar 43 x 40 cm, ceea ce este aproape de două ori și jumătate mai puțin. Nici asta însă nu e rău. La deciderea ce masă sau mașină de frezat vom achiziționa depinde îndeosebi de faptul cât de des și la ce o să le folosim.

Trucuri utile

În masă, datorită mărimii sale, se găsește un întrerupător integrat cu două prize anti praf și buton de oprire standardizat. Într-o priză poate fi cuplată mașina de frezat iar în cealaltă aspiratorul. Comenzile de pornire sunt apoi preluate de întrerupătorul principal, nu trebuie căutat cu dificultăți întrerupătorul pe sub masă.

Un alt ajutor bun și de siguranță este apărătoarea superioară din plastic. Aceasta ascunde freza în rotire și se ridică doar la presarea materialului, de aceea partea frontală a acesteia este teșită. Vizibilitatea bună a spațiului de frezare este asigurată și prin plexiglas transparent gros. Apărătoarea direcționează așchiile azvârlite în tubul de aspirare, astfel este împiedicată rănirea mâinilor sau ochilor noștri și totodată sporește randamentul aspiratorului racordat. De asemenea împiedică contactul nedorit cu freză și delimitează spațiul de lucru.

Mărimea își are rostul

În cazul acestei mese, datorită trecerilor laterale mai mari ale picioarelor mesei, pot fi operate toate funcțiile mașinii de frezat suspendate. La mesele de lucru, la care accesul nu este suficient sau bine soluționat, pornirea sau oprirea ca atare este mai puțin plăcută. Picioarele și întreaga structură a mesei mai înalte permit folosirea mașinilor de frezat mai robuste și mai performante. Ca urmare, acestea ne ajută prin performanța lor să lucrăm fără probleme și la frezarea profilurilor mai adânci și mai complexe sau la folosirea frezelor cu un diametru mai mare.

Pentru frezarea obiectelor mai mici este suficientă și o suprafață mai mică a mesei.

.

Masa are o înălțime încât pot să fie fixate în ea și freze înalte și puternice și să fie posibilă utilizarea diametrelor mai mari de scule, aceasta pentru a fi posibilă efectuarea mai simplă a profilurilor mai mari și mai complexe sau cepuirea sau de ex. profilarea ramelor de uși la mobila de bucătărie.

Prin folosirea mașinii de frezat superioare pentru scule cu coadă în masă se modifică și modalitatea de folosirea a acesteia. Din aceasta devine o mașină de frezat inferioară mică. Diferența fundamentală constă în faptul că acum mișc doar cu materialul în direcția tăișului ascuțit al frezei în rotație în loc să țin mașina de frezat în mână și să profilez materialul sau să rotunjesc muchiile.

Una sau două freze?

Dacă folosim mașina de frezat fixată în masă des, nu este practic să o scoatem și să o fixăm de fiecare dată. Deși este îndeajuns să slăbim patru șuruburi, este mai simplu și mai practic să avem în final două freze. Una ca și staționară inferioară în masă și una în mână, pentru folosire liberă. Sculele le putem folosi aceleași în ambele.

Masa o putem folosi cu ghidajele de alăturare sau cele laterale, sau putem lăsa doar mașina de frezat centrală cu rulment sau inel de copiere. Aceasta o să dezbatem data viitoare.