Servicii de service şi preţuri

Producătorul se străduieşte de calitatea maximă a produselor, comerciantul de calitatea serviciilor lui - iar utilizatorul depune toată grija profesională asupra produsului utilizat. Chiar şi prin efortul tuturor participanţilor uneori se poate ajunge la defectarea produsului (apariţia defectului).

Rămâne doar pe secţia noastră de service să desfăşoare munca sa tot atât de bine ca şi cei numiţi mai sus, ca în cel mai scurt timp să fie totul aşa cum trebuie. În momentul în care service-ul preia reparaţia respectivă, lucrează rapid la eliminarea defectului şi în majoritatea cazurilor nu este consumată nici durata de reparaţie de 30 zile.
Unele produse însă în decursul duratei de garanţie are voie să repare doar un service specializat a cărui adresa este parte componentă a certificatului de garanţie - în cazul în care veţi hotărî să comandaţi service-ul prin intermediul nostru (ceea ce vom face cu plăcere pentru dvs.) trebuie să ştiţi că pentru aceasta nu putem face mai mult, decât că predăm produsul tocmai acestui service şi nu avem nici o posibilitate de o eventuală accelerare a desfăşurării acesteia. În plus, timpul total de transport se prelungeşte cu transportul de la noi spre acest service şi înapoi - în cazuri urgente este atunci mai avantajos să apelaţi direct la service.

Apariţia defectului nu este nimic plăcut - şi în practică ne întâlnim des la clienţii noştri cu cerinţe de soluţionare care nu sunt standard.
Urmează o enumerare scurtă a situaţiilor, serviciilor şi regulilor prin care ne străduim să uşurăm situaţia critică a clientului:

 1. Asigurarea transportării produsului defectat la reparare (în garanţie şi post-garanţie, pe partea organizatorică şi cea financiară) este conform CCG* în competenţa clientului. Înţelegem însă că clientul nu are întotdeauna timp sau poftă să se ocupe cu asemenea banalităţi. Suntem pregătiţi să transportăm cu amabilitate şi în siguranţă produsul în service şi înapoi cu mijloace proprii de transport - prin care scutim clientul de toate grijile şi răspunderea.
  Preţul pentru acest serviciu este inclus în Taxele de transport* (se taxează fiecare drum dus şi întors)
 2. Chiar şi prin toată grija clientului produsul se poate defecta în timpul garanţiei şi după aceasta, la care nu se recunoaşte garanţia (deteriorare mecanică, uzură ş.a.m.d.). Aceasta nu prezintă nici o problemă - echipa noastră de service elimină defectul în cel mai scurt timp - iar dacă aceasta nu ar fi economicos oferă o rezolvare alternativă.
  În acest caz clientul plăteşte preţul pieselor necesare şi tariful orar de lucru al mecanicului*.
 3. Legea lui Murphy spune, că ceea ce se poate strica se strică - şi aceasta se întâmplă de regulă atunci când ne convine cel mai puţin (comanda înainte de terminare sau sezonul în fluxul plin). Ne străduim bineînţeles să rezolvăm toate reparaţiile cât mai repede - uneori însă doar câteva zile necesare pentru reparare sunt din vederea clientului o perioadă foarte lungă. În aceste cazuri putem realiza reparaţii în termen expres (pe loc, vineri după masă ş.a.m.d.)
  În acest caz clientul plăteşte preţul pieselor necesare şi tariful orar al muncii mecanicului* - majorat cu 40% (în cazul în care clientul doreşte service expres la reparaţii în garanţie atunci nu se calculează preţul pieselor necesare, nu este calculată munca proprie al mecanicului ci doar taxa expres)
 4. Uneori se întâmplă că clientul apelează la noi cu defectul care la urmă nu este de fapt defect. Cum se poate întâmpla aceasta? - maşina nu funcţionează doar pentru că are siguranţa arsă, pe care clientul o poate schimba singur conform instrucţiunilor - sau nu a fost timp pentru citirea manualului de utilizare (sau de montare) şi maşina funcţionează altfel decât clientul aşteaptă, ceea ce se poate ivi ca defect. Cu plăcere preluăm patronatul asupra asemenea probleme, verificăm instalaţia şi eventual recomandăm clientului cum să procedeze pentru a atinge uşor scopul său.
  Clientul în acest caz plăteşte tariful orar al mecanicului* (şi eventualele cheltuieli cu transportul produsului înapoi la adresa lui - prin poştă, cu TOP TRANS, sau cu vehiculul nostru).
 5. Uneori nu decurge totul aşa cum trebuie - aceasta se poate întâmpla oricui, deci se poate întâmpla şi clientului nostru. De ex. venim la instalarea dispozitivului elevator cu doi stâlpi dar nu sunt la dispoziţie racordurile electrice corespunzătoare stabilite, betonul din fundament nu are parametrii corespunzători ş.a.m.d. Asta este viaţa. În cazul în care în timpul intervenţiei service sau de instalare apar la client obstacole în munca noastră cauzate de client, bineînţeles vom aştepta pe loc rezolvarea situaţiei şi după aceea vom continua în muncă sau venim într-un termen nou stabilit.
  Clientul în astfel de situaţii va plăti eventualele întreruperi conform tarifului orar a muncii mecanicului* (inclusiv a taxelor corespunzătoare) şi alte eventuale distanţe parcurse conform Taxelor de transport*.
 6. Conform condiţiilor de garanţie produsele trebuie predate în service curate. Practica ne arată că clientul în grabă uită de multe ori acest fapt sau doar preferă serviciile noastre profesionale în această sferă. Obiectul reclamat sau servisat vom aduce cu plăcere la curăţare necesară.
  Clientul în acest caz va plăti tariful orar a muncii mecanicului*.

Tehnicianul de primire la pregătirea fişei de service va nota, prin înţelegere cu clientul, serviciile care reies din aceasta şi ambele părţi vor confirma prin semnare înţelegerea reciprocă de realizarea acestora. Tehnicianul de primire este îndreptăţit să preia de la client un avans adecvat pentru aceste servicii suprastandard.

* CCG - Condiţii comerciale generale care reglementează relaţia între societatea unitechnic.cz s.r.o. şi partenerii ei comerciali
* Taxele de transport stabilesc preţul la 10 CZK/km (se taxează fiecare drum dus şi întors)
* tariful orar al muncii mecanicului este de 500 CZK / ora de om
(se taxează fiecare oră începută)

Nu s-au găsit înregistrări...